Meni:

Aktualno:

Uredovno vrijeme Župskog ureda:
8-10, 15:30-18 časova i poslije misa
Svete mise:
Ponedjeljak, srijeda, petak: 17:00
Utorak, četvrtak: 8:00
- Subota: 8:00 i 17:00 (sa čitanjima nedjeljnim, na mađarskom jeziku)
- Nedjelja: 9:00 (na hrvatskom jeziku), 10:30 (na mađarskom jeziku).

PRIZNANJE ZA UREĐENOST OKOLICE NAŠE CRKVE

Vjernike koji dolaze na svetu misu, ili samo svraćaju na kraću molitvu u kapelicu, uvijek očekuje lijep prizor – sređen vrt s prekrasnim cvijećem, s ukrasnim grmljem i brižljivo izabranim drvećem, jezerce koje sa svojim biljakama i ukrasnim ribama pruža pravo osvježenje u ljetnjoj žezi, svježe pokošena trava i živica, a naravno, i lijepo sređeno crkveno dvorište – tijekom cijele godine.

Sva ova ljepota hvali rad i zalaganje Andrása Varge, za našu župu uvijek požrtvovnog vjernika, koji se za uređenost crkvenog dvorišta veličine bezmalo cijelog jednog parka osobito brine od kada je u mirovini. A čini to neumorno, sa velikom pažnjom i brigom za svaku pojedinost. Njegova se zadaća vrtlara može izraziti mnoštvom uređenih četvornih metara, međutim, njena je prava mjera, ipak, ljubav kojom on taj posao, na veliko zadovoljstvo i radost vjernika, iz dana u dan obavlja. U toj, doista, velikoj zadaći ponekad ima i pomoć, međutim, lijepa okolica crkve najvećim dijelom, ipak, njegova je zasluga.

Rezultate njegova rada mogu primjetiti i oni koji dolaze na Palić, kao što je to nedavno učinio i ocjenjivački sud JKP «Čistoća i zelenilo» iz Subotice, koji je na natječaju «Za ljepšu Suboticu», glede sređenosti i ljepote vrta u dvorištu, našoj župi dodijelilo specijalnu nagradu. Na ovom priznanju, za koje je zaslužan čika András, vjernici mu iskreno čestitaju, zahvalni, ne samo radi njegovih vrijednih ruku, nego jednako tako i zbog dobro osmišljenih rješenja, tragom kojih nas uvijek dočeka lijepo uređeno crkveno dvorište.

Nazad